Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Dalarö Sportklubb

Här hittar du som vill aktivera dig själv och resten av familjen ett stort utbud av idrott passande hela familjen.

Som en klubb grundad redan 1932 kan du tro att vi vet allt om idrott men det finns ständigt mer att lära!


Ovan i menyn ser du aktivitet anpassade efter åldrarna i familjen.

I menyn till vänster(upp till höger för mobilsidan) hittar du menyvalen för att bli medlem, läsa mer om klubben, titta på bilder mm.Vid frågor om hemsidan maila web@dalarosk.se

Dalarö SK Informationsbrev #2
2020-09-09 08:42
Hej, medlem!

Här kommer årets andra informationsbrev!

Vi vill sända ut informationsbrev kvartalsvis, men på grund av corona-pandemin har vi inte haft möjlighet att skriva dessa enligt plan. Nu kan vi äntligen sammanfatta de gångna månaderna och spana lite framåt. Syftet med breven är att du ska känna dig informerad och delaktig i klubbens löpande verksamhet och utvecklingsarbete. Du kan även finna styrelsens mötesprotokoll på hemsidan. Vad har hänt sedan sist?

 • Covid
  Coronapandemin har påverkat oss alla på olika sätt. Vi är så tacksamma att vi haft möjlighet att idrotta ihop, trots denna. Stort tack till alla kloka påhittiga ledare!
 • Ledarguiden
  Styrelsen har tagit fram en ledarguide för att göra det ännu enklare att vara ledare inom klubben. Vi hoppas att den kan vara till nytta i uppdraget och även om man funderar på att engagera sig som ledare. Har du kikat på den och har funderingar eller förbättringsförslag? Hör gärna av dig! Ledarna har fått den hem i brevlådan. Saknar du den? Hör av dig så ordnar vi utskick.
 • Triathlon
  På grund av pandemin var vi tvungna att ställa in årets upplaga.
 • Nattvandring
  Under våren startade Dalarös nattvandring upp igen efter en tids träda. Vi har kunnat genomföra flertalet vandringar och engagemanget för detta har varit stort. Tyvärr har det varit oroligheter vid bland annat torget och IP. Tillsammans med Polis, skola och socialtjänsten har vi gjort skillnad och vissa delar har blivit bättre. Vi är många som tycker att nattvandringen är viktig och vi uppmanar dig att delta i planerade vandringarna om du har möjlighet. Du förbinder dig inte till något utöver den kvällen du deltar. Hör av dig till Stina: tillkristina@telia.com eller sök upp oss i vår Facebookgrupp Nattvandring Dalarö.
 • Utbildning för ledare
  Tyvärr fick vi ställa in även denna planerade del men vi tar nya tag framöver.
 • Årsmöte
  Äntligen kunde vi genomföra mötet som vi skjutit upp två gånger på grund av pandemin! Ordförande var Lennart Karlberg och mötet slog rekord i kort tidsåtgång -35 minuter!

Stort tack till alla som kom och Tobias för excellent fika från Dalarö Minigolf! Under mötet tackade vi av Ingrid och kunde premiera Nils Norbrands fina arbete med vår Bordtennis-verksamhet med stipendium från Ursula Wackenhuths minnesfond


Styrelsens samansättning är nu:
Ordförande: Leif Larsson
Ledamöter:
Björn Wahlström
Eva Lagerström
Magnus Karlsson Stina Hallberg
Magnus Ransmyr, suppleant


Vad är på gång?
 • Fritidsgården
  Sportklubbens styrelse har genom Björn deltagit i uppbyggnaden av Dalarös egna föreningsdrivna Fritidsgård för 12-16 -åringar. Ett fantastiskt arbete har genomförts! Tack vare det kunde de inviga verksamheten fredagen den 4 september! Stötta dem gärna med medlemskap! Hör av er till dem på dalarofritidsgard@gmail.com
 • Bollskola
  Äntligen tar vi klivet och utvecklar vår verksamhet ytterligare för våra unga! Dalarö sportklubb har under några år arbetat för att ställa om sin verksamhet för att kunna erbjuda barn på Dalarö ett enkelt sätt kunna pröva på rörelse och bollekar. Det sker genom att det i dag finns en rörelseskola och rörelseglädje. Under HT 2020 startar vi upp aktiviteten bollskola.
  Rörelseskolan är grunden och är för de yngsta barnen (nu födda 2015-17). Därefter startar rörelseglädje och nu även en bollskola (för bollskolan är åldern barn födda 2013-14). Bollskolan integrerar främst verksamheterna handboll/fotboll, men har en bred inriktning på boll-idrott som gör att våra yngre får möjlighet att träna även innebandy, volleyboll, badminton m.m. Verksamheten bedrivs under utomhus, så väl som inomhus under hela verksamhetsåret 2020/21. Dalarö sportklubb har gett och kommer löpande genomföra utbildningar för att stötta ledare i denna nya verksamhet.
 • Styrelsen
  Ingrid meddelade då i våras att hon kommer att avsluta sin tid inom DSKs styrelse. I och med uppskjutet årsmöte adjungerade vi in Magnus Karlsson till styrelsen. Magnus kommer att arbeta med Ingrids uppgifter.
 • Ingrid har varit väldigt engagerad och bidragit med att systematisera och förtydliga det ekonomiska arbetet på ett väldigt bra sätt. Utöver det har det varit väldigt roligt att jobba tillsammans med dig, Ingrid! Vi kommer att sakna dig!
 • Kansliservice
  Vi kommer att digitalisera vissa delar av kansliadministrationen. Det kommer att underlätta arbetet med service till medlemmar när det gäller bland annat betalning av medlemsavgiften och andra nya digitala betalningsmetoder. Mer information kommer i särskild skrivelse till alla medlemmar.

Vill du lyfta något eller någon i nästa brev? –Hör av dig till oss: styrelsen@dalarosk.se 
Hälsningar från hela styrelsen

Gruppträning
Lördagsträning DSK
2020-09-05 07:55, Gruppträning
Så var det dags för terminens första lördagsträning!

Den kommer som vanligt ske nere i hallen där enbart begränsningen 50 personer inkl ledaren finns. Vi kommer också som vanligt ha ett rullande schema som kommer upp nästa vecka.
Men hösten kommer inte bjuda på cirkelträning utan istället kommer vi träna Gympa Intervall. Alla står under hela passet kvar på sin plats, vi använder oss av hantlar och den egna kroppen som vikt och gör 10 st övningar i block om två i 30 sekundersintervaller, 2 varv för att sedan avsluta med ett snabbvarv där vi gör varje övning 1 gång i 45 sekunder. Samma sorts intervaller som cirkelträningen men ståendes på samma plats alltså.

Påminner också om att vi denna termin ber er att ej ta med barn, gäller även barn som slutar eventuell träning, de får denna termin vänta utanför i entrén. 


Vi kör igång 10.00, ses då!
Ida
Påminnelse - Dalarö SK årsmöte nu på söndag!
2020-08-27 14:41

Påminnelse till Dalarö Sportklubbs ÅRSMÖTE 2020

 

Äntligen kan vi hälsa dig varmt välkommen till Dalarö Sportklubbs årsmöte som äger rum söndagen den 30 augusti 2020 på minigolfen/volleybollplanen vid Askfatshamnen.

 

Vi hoppas att du som medlem, ledare, förälder tar möjligheten att informera dig omoch påverka Dalarö Sportklubbs framtida arbete för utvecklingen av våra verksamheter för ett livslångt idrottande inom Dalarö Sportklubb.

 

Vi har inbjudit Lennart Karlberg, tidigare generalsekreterare i Riksidrottsförbundet att föreslås leda årsmöteshandlingarna.

 

När: söndagen den 30 augusti 2020. Starttid för mötet är kl. 15:00 med avslut senast 17:00.

 

Var: ett tält med väggar och fönster, eller utan, med plats för 50 personer kommer att sättas upp vid minigolfbanan.

Handlingar finns att tillgå på vår hemsida och också finnas tillgängliga i pappersform i tältet.

 

Stolar placeras ut enligt föreskrifter för avstånd!

 

Varmt välkommen!

 

Dalarö SK

Styrelsen

Gruppträning
Terminsstart gruppträningen
2020-08-25 12:55, Gruppträning
Då är det nästa vecka äntligen dags för terminsstart för gruppträningen i Dalarö SK! Hösten kommer såklart se lite annorlunda ut jämfört med tidigare år men vi kommer göra det bästa av situationen.

Här ovan finner du schemat för terminen, vi håller som vanligt igång till och med lucia.
Lördagarnas Cirkelträning är utbytt mot gympa intervall, ni som har varit på Ericas pass på måndagarna vet vad det innebär och för er andra rekommenderar jag att gå in HÄR och läsa om hur det går till. Det innebär att inga redskap delas under träningens gång.

Förhållningsrutiner under hösten:
 • På grund av covid-19 kommer antalet deltagare uppe i lilla hallen vara begränsat till 10 personer per träning. Principen först till kvarn kommer tillämpas då vi inte har något bokningssystem som kan hantera denna typ av träning på ett tillfredsställande sätt och den administrativa bördan skulle bli för stor för den enskilda ledaren. Vi förstår att det kan komma att bli tråkiga miner under hösten och ber redan om ursäkt för det men också om förståelse att vi inte kan påverka rådande omständigheter samt att vi gör detta på våran fritid och har begränsad tid att använda oss av. Detta gäller INTE i stora hallen (där begränsningen ligger på Folkhälsomyndighetens 50 personer inkl ledare)
 • Vi uppmuntrar dem som har möjlighet att ta med sig egna mattor till hallen, gäller alla pass. Har du en egen matta att använda får du gärna ta med den till hallen. Mattorna i lilla hallen kommer desinfekteras efter träningens slut/innan träningen börjar och i stora salen kommer att hållas isolerade från övriga klubben tiden mellan träningarna är så pass lång att risken för infektion har avtagit. Självklart kommer det finnas möjlighet till desinfektion även där.
 • Under hösten kommer hantlarna enbart att användas som redskap för träning (förutom mattor) i stora salen. Mellan passen kommer de hållas isolerade från övriga klubben.
 • I lilla salen kommer vikter och stänger enbart användas under ett av passen och kommer därefter att hållas isolerade från övriga klubben.
 • Undvik att ta med barn till träningen. Tidigare har det varit okej att ha med barn till träningen under kontrollerade former men i höst vill vi att du lämnar dessa i annans vård under träningen. Gäller även barn som slutar träning och brukar komma in och vänta i hallen, de får under denna termin vänta utanför.
 • Respektera andras önskan om att hålla avstånd, var uppmärksam och försök att lämna plats för andra deltagare vid hämtning av material. 
 • Och såklart; STANNA HEMMA VID SJUKDOMSSYMPTOM. Skydda dig själv och andra med hjälp av Folkhälsomyndighetens råd: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/


Innebandy
Terminsstart för innebandy!
2020-08-21 08:48, Innebandy
Den 24 augusti startar terminen för innebandyn!

Vi kör måndagar 20:00 och torsdagar 20:30 hela terminen.

Ses nere i hallen!
Micke
Nyheter från vår verksamhet
Gruppträning, 23/09 18:44 
Gruppträning, 05/09 07:55 
Gruppträning, 03/09 16:41 
Handboll FP10/11, 29/08 16:55 
Gruppträning, 25/08 12:55 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer