Huvudsponsorer
Sponsorer
Välkommen
Välkommen till vår hemsida!

Dalarö SK bildades 1932 och från att länge varit koncentrerad på fotboll och gymnastik har klubben numera en hel palett av verksamheter att bjuda på. 


Även om verksamheterna förändrats mycket har inte klubbens syfte och vision gjort det. Vi formulerar oss visserligen annorlunda idag än för 85 år sedan och vissa tillägg har vi gjort, men i grunden håller klubben fast vid sina ideal.


Dalarö SK vill vara en av flera enande krafter i vårt samhälle med omnejd. Vi arbetar för att engagera varje invånare på något sätt, antingen som idrottsutövare, ledare, aktiv förälder eller supporter, gärna i flera roller samtidigt.


Vill du bli medlem i Dalarö SK? Klicka då här!
Ny succé för Dalarö Triathlon Light 2016!
2016-10-19 12:49

Tack vare våra trogna sponsorer och suveräna funktionärer kunde årets Dalarö Triathlon Light genomföras med ett rekorddeltagande som även innehöll 15 st ungdomar mellan 14 – 17 år.

 

De första deltagarna anmäldes sig till tävlingen redan i januari i år och det kändes som att förra årets tävling hade satt sina spår. Vi följde anmälningarna fram till juni med spänning och när semestertiden inföll så var vi uppe i 43 st. Det kändes lite oroligt, då vi hade förra årets siffror i huvudet.

Med den stora banderollen vid Årstakorset uppsatt, så kändes det redan bättre och vår affischering på anslagstavlor, vid butiker och i Dalarö Guiden 2016 skulle nu ge fart på anmälningarna. Och så det blev det!

 

125 anmälde sig till tävlingen och 116 personer kom till start och jämnt fördelat på kvinnor och män.

Inför tävlingen hade vi inskaffat ”kravallstaket” och filtmattor att springa på efter simningen. Vi höjde säkerheten med att stänga av vägen vid Sjöräddningen och ställa in bussen(turen) till Smådalarö Gård. Väg-vakter placerades ut enligt karta och lista. Alla funktionärer hade dagen innan gått igenom sina positioner och uppgifter. Allt var på plats för tävlingsstarten. Men……

 

Lördag morgon kl 0700 vid starten i kanalen. Dimma över Sandemarsfjärden, svalt nästan kallt i luften och en vattentemperatur på 12-14 grader! Hur ska det här sluta?

 

Som om vädrets makter hörde vår bön om sol och vackert väder, sken solen och värmen kom smygande, när den framflyttande starten i kanalen sköt iväg de tävlande i det fortfarande kalla vattnet. Det såg ut som en forsränning!

Först upp ur vattnet vid Sjöräddningen efter ca 8 minuter var Calle Westberg, Stockholm Triathlon ivrig påhejad av sina supportrar. I en strid ström kom sedan resten av gänget några i bad-shorts och bikini och andra i våtdräkter och alla klarade simningen. Storartat!

 

Cyklingen genomfördes med större säkerhet än tidigare och utan incidenter. Vi hade också meddelat, via brev till de boende utmed Smådalarövägen, att de skulle vara varsamma under tävlingstiden och så blev det.

 

Växlingen vid Sjöräddningen gick också utan problem och hungriga åskådare kunde ta sig ett skrovmål, där Sjöscouterna ställt upp sina bord vid kanalen.

 

Vid målet hade vi också ställt ”kravallstaket” för att göra målgången säkrare och våra beach-flags med våra sponsorer fladdrade i den nu varmare vinden.

Först i mål blev ”som vanligt” Calle Westberg, med den ofattbara tiden 38,11 tätt följd av Christoffer Lindkvist på 38,33.

Bland ungdomarna var Oskar Arvidsson först i mål på tiden 44,50 och som 2:a sprang Elin Öberg in.

 

Priser som lottats ut väntade deltagarna vid målgången och man kunde sedan bli fotograferad vid målgången framför ett sponsorskynke med texten ” Ja´klarat`”

 

För funktionärerna slutade det med att Solsidan dukade upp med ”rapps” och vatten i den eftermiddagssol som nu lyst med full styrka!


Vill du se fler bilder från dagen? Klicka härOBS!

Nästa års Dalarö Triathlon Light 2017 gå av stapeln lördagen den 12 augusti!

Ledarträffen den 11 juni med segelfartyget ARIEL!
2016-09-12 12:47

”Du hälsas välkommen ombord på segelfartyget ARIEL för en seglats i vår fina skärgård och få träffa många som gör livet lite roligare för så många på Dalarö.

Du som ledare i vår förening gör ett fantastiskt arbete för att hålla igång Dalarös innevånare med syfte att skapa glädje och gemenskap och samtidigt bidra till hälsa och välbefinnande. Ditt arbete är betydelsefullt för Dalarös utveckling till ett samhälle som ger medlemmarna en meningsfull fritid och rekreation.”

 

Så såg inbjudan ut till vår ledarträff, som verkligen blev en fantastisk seglingsupplevelse, som gav en känsla av hur det var förr i tiden innan rullfockarna och storseglen matades in i masten. Här var det riktiga grejer!

 

Vi var 16 personer som infann sig på kajen vi hamnen där vi mötte vår kapten Sara som varit fartyget trogen i många år i samarbete med Helge och nu tillsamman med familjen Lindström.

Vi fick lära oss att sätta segel, som man inte gör i en handvändning och särskilt inte själv.

 

Med seglen uppe och i den något kyliga vinden från norr, ca 10 m/sek bar det av ut på Jungfrufjärden i god fart.

Vi loggade båten i toppfarten 7,6 knop. Inte illa för en bår på 90 ton!

Vi kryssade upp mot och rundade Rögrund och kunde sedan få en god läns ner mot Dalarö.

Stämningen på båten var på topp och god mat från Westers Catering smakade utsökt.

 

Väl nere vid Dalarö Skans tog vi sedan ner seglen och kunde för egen maskin lägga till vid bryggan. En minnesvärd stund som förevigats på bilder som bifogas!


För att se bilder från resan klicka här

Dalarö Bootcamp höst 2016
2016-09-06 15:14
 
Dalarö Triahtlon Light 20/8 2016
2016-08-01 08:12
http://apps.svensktriathlon.org/competitionregister.asp?competition_id=1150&language=1

Efter förra årets succe så kör vi nu i år igen, Dalarö Triahtlon Light!

Vi kallar tävlingen för Dalarö Triahtlon Light för att du som aldrig har provat på en liknande tävling får uppleva hur det känns att simma, cykla och springa en sammanlagd sträcka på ca 1,3 mil i
härlig skärgårdsmiljö, utan tävlingshets!Starten går vid badstranden vid hamnen och sedan simmar du in i Dalarö kanal, där dina kompisar nära och kära kan heja fram dig, tills du kommer fram till Sjöräddningsstationen.
Sträckan är ca 600 m.

Vid Sjöräddningsstationen står din cykel och väntar på dig och du hoppar upp och trampar ut mot Smådalarö Gård genom fin Skärgårdsmiljö i egen takt. Utmed vägen står vägvakter och ser till att du får en säker cykeltur fram och tillbaka till Sjöräddningsstationen.
Sträckan är ca 9 km.

Efter att ha lämnat cykeln vid Sjöräddningen springer du den sista delen av tävlingen utmed kanalen mot hamnen, springer sedan vidare upp mot Dalarö by och genom små lummiga vägar och
strålande utsikt vidare mot målet som är beläget på Dalarö Torg. Dit nu alla åskådare har tagit sig för att se dig gå i mål.
Sträckan är ca 2,5 km.

Vid målet får du chansen att vinna fina priser som kommer att lottas ut och du får även ta emot en tapperhetsplakett för genomförd Triahtlontävling på Dalarö.

Du kan anmäla dig på länken ovan och betala din avgift till Dalarö Sportklubb genom länken på hemsidan
www.dalarosk.se.

Klasser:
1. Motion 400 kr
2. Junior 18-19 300 kr
3. Ungdom 16-17 200 kr
4. Ungdom 14-15 200 kr

Sista anmälningsdag är fredagen den 14 augusti.
Efteranmälningar godtas med extra tillägg på 25 kr.
Nyheter från vår verksamhet
A-laget, 13/10 09:59 
Handboll F06/07, 02/10 18:50 
Barngolf 04/06, 28/09 23:29 
Gruppträning, 28/09 14:08 
Gruppträning, 17/09 08:06 
Handboll F01/02, 05/09 16:10